Májusi kedvenc sci-fi és fantasy könyvek

A cikk megjelenése: 2019-06-05
Májusi Toplista

Május Top 10 könyves listája

Végre elért minket is a nyár! Ha még nem tudod melyik könyvet/könyveket olvasd a nyaralás alatt, nézd át, melyek voltak a legnépszerűbbek a múlt hónapban!

Lássuk, melyek voltak a kedvenc könyvek májusban.

Rémes regiment

1. Rémes regiment
(Ipari forradalmak 3)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.



Tisztogatás

2. Tisztogatás
(A Bestia felemelkedése 12)


Ármány és orgyilkosság a sorozat záró kötetében.
Az Impérium az esélyek dacára győzelmet aratott. Az orkokat legyőzték, és a Hatalmas Bestia sincs többé. Az emberiség galaxisszerte a megváltást és a rég várt békeidő beköszöntét ünnepli. A zöldbőrűek ellen vívott háború azonban alapjaiban rengette meg az Impériumot. Felszínre került a rothadás. Egy végtelenül hatalmas ember ekkor úgy határoz, hogy csak ő kínálhat megoldást a problémákra, és olyan pusztító megtorlásba kezd, melyre ezredévekkel később is rettegéssel tekintenek vissza. Az igazi ellenség eközben a csillagtalan éjszakában vár és figyel. A kortalan gonosz, mely nem kevesebbet akar, mint felzabálni a galaxis összes emberi lakójának lelkét.



Az Elmúlás pántjai

3. Az Elmúlás pántjai
(Wax és Wayne 3)


Háromszáz évvel a Ködszerzet-trilógia után Scadrial a modern kor küszöbén áll – vasútvonalak egészítik ki a csatornákat, elektromos világítás ad fényt az utcákon és a vagyonosok otthonaiban, az első acélvázas felhőkarcolók pedig egymással versenyezve törnek az ég felé.

Az Elmúlás Pántjai az Uralkodó legendás fémelméi; a történetek szerint az Uralkodó hatalmával ruházzák fel viselőjüket. Létezésükben csupán maroknyian hisznek. Egy napon aztán egy kandra kutató tér vissza Elendelbe, és az általa készített képek mintha a Pántokat ábrázolnák, valamint szövegeket egy olyan nyelven, amelyet senki sem ismer. Waxillium Ladrian feladata, hogy délre utazzon Új-Seran városába és nyomozni kezdjen a titokzatos felfedezéssel kapcsolatban. Az úton azonban olyan információk birtokába jut, amelyek nagybátyja, Edwarn, és a Pakli nevű rejtélyes szervezet valódi céljaira vethetnek fényt…



Pusztító tűz

4. Pusztító tűz
(Az Összeomló birodalom 2)


A megsemmisülés szélén táncoló univerzumban játszódó eposzi űropera nem ért véget: a Pusztító tűz John Scalzi lebilincselő folytatása Az összeomló birodalomhoz.

Az emberiség csillagközi birodalmaként ismert Egyesülés az összeomlás küszöbén áll. Az Ár, a csillagközi utazást lehetővé tevő dimenziók közötti átjáró eltűnőfélben van, egész naprendszereket szakítva el egymástól. Az emberi civilizáció végveszélybe kerül, milliárdok élete forog kockán.

II. Grayland emperátor, az Egyesülés államfője az egyetlen, aki megoldást találhat a problémára és megmentheti az emberiséget. A helyzete azonban nem egyszerű. Rengetegen vannak ugyanis, akik szerint az Ár összeroskadása szóbeszéd csupán – vagy legalábbis lehetőség arra, hogy ők maguk hatalomra kerüljenek.

Miközben Grayland katasztrófára készül, addig a többiek polgárháborúra. Méghozzá olyanra, amelyet egyszerre vívnak majd a hatalom termeiben, a kereskedelem központjaiban, az áhítat oltárainál és a jéghideg világűrben. Az emperátor és a szövetségesei eszesek és találékonyak, de ugyanez igaz az ellenségeikre is.



Pókfény

5. Pókfény

A Fény és a Sötétség örök harcában mindig is egy prófécia segített legyőzni a gonosz seregeit. Egy ilyen jóslat utasításait követve próbálja hősök egy kis csapata megszabadítani a világot Darveziantól, a Sötét Úrtól. Hosszú, kalandos útjukon szembe kell nézniük szörnyekkel, óriási pókokkal, véráldozatra szomjazó őrült szektákkal, és saját gyengeségeikkel. A pókok erdejéből a Szent Városon keresztül a gonosz tornyáig szokatlan vezetőt követnek: egy óriáspókot, amit a csapat mágusa kényszerűségből emberré változtatott. Legalábbis… nagyjából.

Adrian Tchaikovsky, Az idő gyermekei és a Hadállat szerzője ebben az első látásra klasszikus alapokra épülő, mégis modern, sötét humorral átszőtt fantasy regényében ugyanazokat a témákat dolgozza fel merőben más fényben, mint amelyekért a magyar olvasók is annyira megkedvelték. Emberség és emberiesség, empátia és gyűlölet, felelősség és álnokság – minderre egy nem ember szereplő látószögén át tart görbe tükröt.



Bronzváros

6. Bronzváros
(Daévabád-trilógia 1)


Az utóbbi idők legnépszerűbb fantasy debütálása. Ősszel várható a Rézkirályság c. folytatás!

Nahri sosem hitt a mágiában, de megvan a tehetsége hozzá: a 18. századi Kairó utcáin nem találni nála kiválóbb szélhámosnőt. Ám mindenkinél jobban tudja, hogy amivel a kenyerét keresi – tenyérjóslás, zár-szertartások, gyógyítás –, az egytől egyig szemfényvesztés, bűvészmutatvány, tanulható képesség. Eszköz arra a csodás célra, hogy kizsebelhesse az oszmán nemeseket.

De amikor Nahri véletlenül megidézi maga mellé Dárát, a hozzá hasonlóan dörzsölt és sötéten rejtélyes dzsinn harcost, akkor kénytelen elismerni, hogy a varázsvilág – melyről szentül hitte, hogy csupán a gyerekmesékben létezik – valódi. Mert Dára megoszt vele egy lélegzetelállító történetet: a tűz lényeitől hemzsegő forró, szélfútta sivatagon és a rejtélyes máridok nyughelyének otthont adó folyókon, az egykor szemkápráztató emberi világvárosok romjain és a hegyeken túl – ahol még az égben köröző ragadozó madarak sem azok, aminek látszanak – terül el Dévábád, a legendás bronzváros, melyhez Nahrit eltéphetetlen kötelék fűzi.

Dévábád bűbájokkal átitatott díszes bronzfalai és a hat dzsinntörzs kapui mögött régi ellentétek húzódnak. Amikor Nahri úgy dönt, hogy belép ebbe a világba, az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Nahri hamarosan kénytelen megtanulni, hogy az igazi hatalom kegyetlen és könyörtelen. Még a mágia sem védheti meg a nemesi intrikák veszélyes hálójától, és a legagyafúrtabb cselszövések is végzetes következményekkel járhatnak.



Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019

7. Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019

Jonathan Strahan, a fantasztikus műfajok neves szakértőjének sorozata, amely 2016-ban mutatkozott be Magyarországon, még merészebb és elgondolkodtatóbb novellákkal folytatódik. Ebben a gazdag válogatást kínáló könyvben már befutott, hazánkban is ismert és pályájuk elején járó szerzők 2018-ban megjelent legjobb sci-fi és fantasy írásait olvashatjuk, amelyek egyszerre tanúskodnak lenyűgöző képzelőerőről és mély emberismeretről.

Jonathan Strahan 1964-ben született Belfastban. Közel harminc éve dolgozik sci-fi és fantasy szerkesztőként, ez idő alatt tízszer is jelölték Hugo-díjra, 2010-ben pedig megkapta munkásságáért a World Fantasy-díjat. Szerkesztőként több tucat antológiát és szerzői novelláskötetet jegyez.



A Hosszú Utópia

8. A Hosszú Utópia
(A Hosszú Föld 4)


A huszonegyedik század közepét írjuk.
Az Átlépés Napjának és a Yellowstone kitörésének kataklizmája nyomán az emberiség nekivágott a Hosszú Földnek. A társadalom a viharvert Irányjel Földön és azon túl folyamatosan fejlődik és átalakul. És új kihívások érik.

Egy messzi, távoli világon az idősödő és házsártos mesterséges intelligencia, Lobszang Agnes nővérrel Új-Springfieldben éli békés mindennapjait. Még egy gyermeket is örökbe fogadtak. Ám mindenféle pletykák keringenek az égen látott kísérteties, különös dolgokról. Ezen a világon valami nincs rendjén.

Több millió átlépéssel távolabb Joshua sürgős hívást kap Új-Springfieldből. Lobszang úgy véli, hogy ami az ő Földjét megfertőzi, immár a Hosszú Föld összes világát fenyegeti.

A veszély elhárításához az emberiség, a gép és a szuperintelligens Következők együttes erőfeszítésére lesz szükség. És valakinek meg kell hoznia a végső áldozatot is…



Krán

9. Krán
(M.A.G.U.S.)


Ranagol fekete határon túli birodalmában, ahol minden teremtett lény felett a Változás törvénye uralkodik, csak az irgalom számít ritka vendégnek – az olyan, külvilágban is sokra tartott erényekben, mint a hűség, a kitartás és a merészség, nem szűkölködnek a Kos országának hősei sem.

Raoul Renier, a homály világának avatott krónikása, két évtizednyi szünet után veszi fel legendás elbeszélése, a Kráni krónika fonalát, hogy tetteikről önálló kötetben adjon számot.



Gondolin bukása

10. Gondolin bukása

Gondolin, a rejtett város titkát hosszan őrzik annak lakói, ám Morgoth végül alattomban kikémlelteti az odavezető utat, és hatalmas seregével elpusztítja a várost. De vajon ki menekül meg végül, és hol kezdenek új életet a túlélők? A Gondolin bukása megjelenése friss világszenzáció, magyarul most lát először napvilágot Gálvölgyi Judit fordításában. A kötetet Alan Lee csodálatos festményei illusztrálják. J. R. R. Tolkien (1892-1973) angol író, filológus; legismertebb művei A Gyűrűk Ura és A hobbit, valamint a Középfölde-mitológiával kapcsolatos egyéb írásai.

Írj üzenetet!