Cuba - El Presidente


Játékidő120 perc  Játékosszám2-5
Figyelem: önállóan nem játszható!

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Michael Rieneck
Stefan Stadler

Kiadó: Rio Grande Games
Kiadás éve: 2009
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Cuba játékok


Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Röviden a játékról, játékismertető


A kubai kalandok folytatódnak. Mostantól több jelentősebb kubai személyiség és még az elnök is részt vesz a játszmában. Vajon az új körülmények között is sikerül kivívnod az ország figyelmét és a hatalmat?

Kuba népe
A Cuba ezen kiegészítőjében mindenből kapunk egy kicsivel többet, valamint néhány új elemmel is bővült a játék. A legfontosabb az elnök és a kubaiak szerepe.
A játék új táblájára fel kell helyezni hat kártyát. Ezek a kártyák jelképezik a különböző személyiségeket. Van itt táncosnő, zenész, ügyvéd és így tovább. Mind-mind egyedi és jelentős képességekkel rendelkeznek. A játékban szerepel két szamárkártya is. Ezeket akkor kell használnotok, ha nem öten játszotok. Az akciófázisban nem csak a kezetekben lévő lapok közül kell kijátszanotok négyet, hanem valamelyik kubai kártyát is fel kell használnotok. Ezzel a lépéssel a játék hosszabb lesz, hiszen minden körben még egy akciót végre fog hajtani minden játékos.
Az akciók után minden esetben maradni fog egy személyiség a táblán. Az elnöki kocsi nála fog megállni. Ez kivált egy eseményt attól függően, hogy a kubai kártya a tábla melyik részén maradt. A hat különböző esemény nagyban befolyásolhatja a játék állását és szerves részét képezheti a taktikázásnak. Ilyen esemény például, hogy minden adóbefizetés automatikusan sikeres, a vezető játékos elveszít két pontot vagy mindenki hozzájut egy általa választott nyersanyaghoz. A kör végén a hat kubai lapot meg kell keverni és újra kiosztani a táblára.
A játék az új lapoknak köszönhetően már nem csak hat, de akár nyolc kör hosszú is lehet. Ez a játékosonkénti öt-öt akcióval együtt egy két-három órás játékot is eredményezhet. A hosszú távú taktikázás még nagyobb teret nyert a Cubában!

A doboz tartalma
Egy játéktábla (mellyel bővül Kuba szigete), egy elnöki kocsi, hat kubai kártya, két szamárkártya, hat új hajó, nyolc új törvényjavaslat és öt új épület.

Értékelés
Igaz, hogy nem sok újdonságot tartalmaz a doboz, mégis érdemes beszereznie annak, aki szereti az alapjátékot. Az elnök és a kubaiak több taktikázásra, gondolkodásra sarkallnak, ami nem tesz rosszat a Cubának. Az új épületekkel, hajókkal, törvényekkel változatosabbá válik a játék, ami szintén pozitívum. A külalak legalább olyan jó, mint ahogy azt az alap Cubánál tapasztalhattuk. Teljesen passzol a régi elemekhez.
Ha Cubázni szeretnétek, nagyon ajánlott a kiegészítő használata is. Nagyot dob a játékélményen!
 

Szabálykönyv 


Írd meg a véleményedet

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


 
8990,- Ft
Várható: 20-30 nap