London Dread


Játékidő90 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Asger Johansen

Kiadó: Grey Fox Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Kooperatív, Nyomozós, Realtime - Valósidejű játék
 
15490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 41*67 mm Standard (160 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2970,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 41*67 mm Prémium (100 db-os) 1 db

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2970,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Ebben a csodálatosan összerakott kooperációs játékban a viktoriánus kori Angliába látogatunk el, amikor a technológia és a társadalom egyszerre kezdi meg robbanásszerű átalakulását és átváltozik a városi atmoszféra egy sokkal misztikusabb, rejtélyesebb és veszélyesebb Londonná, mint amit manapság ismerünk.

A játék által szolgáltatott történeteken kell végigmennünk, mint nyomozók és rendfenntartók, egyre mélyebbre és mélyebbre ásva magunkat a horrorisztikus revelációkon keresztül, mely minden esetben egy egyedi, katartikus végződéshez fog elkalauzolni minket.. már akik túlélik addig.

Tovább növeli az izgalmat, hogy a játék egy ingyen letölthető applikációval jön, ami egy időzítőt, sztori specifikus hangokat és szöveget tartalmaz. Ennek a segítségével láthatják át nyomozóink, hogy mikor mennyi idejük maradt egy-egy akcióra vagy cselekvésre, illetve, hogy mennyi időt kéne hagyni a nyomozótársaknak.

A játék két fázisra van bontva, vagy ahogy a London Dread fogalmaz; két fejezetre.

1 – Planning Phase (Tervezés/készülés fázis)

Az applikáció által adott időzítő csak ebben a fázisban ketyeg. Itt van lehetőségünk olyan mélyre menni a londoni intrikákban, amennyire csak tudunk. Pletykák, rejtélyek, gyilkosságok és gyanúsítások tárházában kell kiszűrnünk a lényeges és fontos információkat, melyek felhasználásával előrevisszük a történetet és minden nyom megtalálásával nyomozótársainknak is könnyítjük a helyzetét.

2 – Story Phase (Kivitelezési/Történeti fázis)

Immáron nincs időkorlát ebben a szakaszában a játéknak és egészen megváltozik ezáltal a menet is; végigmehetünk azokon az ötleteinken és teóriáinkon, melyeket az előző fázisban állítottunk fel. Kihívásokon kell átvergődnünk, ellenlábasokat kell kijátszanunk és mindennél fontosabban: össze kell dolgoznunk az ellenünk összegyűlő gonosz emberek és még talán néhány természetfeletti dolog ellen is.

Eme fúzió végeredménye egy igazán megfogó, egyszerre izgalmas és drámai élmény, mely után nagy eséllyel az újbóli végigjátszás átgondolásán fogjuk kapni magunkat, terveket szőve, szövetségeseket gyűjtve és álmokat elképzelve.

Ti vajon hogyan fogjátok átvészelni a ködös London veszélyes utcáit és kígyózó sikátorait ebben a mesteri társasjátékban?Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Varga Zoltán
Dátum: 2017-03-13 10:40:23

A játékismertetőt elolvasva szerintem mindenkinek az Arkham Horror jut eszébe, nekem is. A játékszabályokat elolvasva maga a játék sémája nagyon hasonló, frissítés, tervezési fázis, mozgás fázis, cselekvés.

Hatalmas különbség viszont, hogy sokkal rövidebb játékidővel rendelkezik a London Dread, mivel a tervezési fázis 12 percben van maximalizálva. A játék 2 fordulós (kivéve a tutorial játék). Az első játéknál még csak ismerkedtünk a játékkal így mi kifutottunk a 12 perces tervezési fázisból és végül 16 perc lett, de ezt betudtuk annak, hogy ismerkedünk még csak a játékkal és a szabályokkal. A cselekvési fázis bő fél óra volt. A második tervezési fázis már időn belül volt és szintén fél órás cselekvés követte, így a játékleírásban szereplő 90 perc játékidő reális.

A játék nehézségét befolyásolja az is, hogy a választható 6 karakterből miket választunk, érdemes úgy összeállítani a csapatot, hogy minél színesebb társaság jöjjön össze tulajdonságok szempontjából, különben a saját esélyeinket rontjuk vele.

A játékhoz elengedhetetlen a mobil app, ami ingyenesen letölthető. Az app tartalmazza az időzítőt, és az átvezető szövegeket.

Összefoglalva egy nagyon ígéretes társasjátékról van szó, aki szereti az Arkham Horrort ezt is szeretni fogja, illetve aki azért nem szereti az Arkhamot, mert túl hosszú a játékideje, akkor ez az ő játéka. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik a kooperatív játékokat és van valamennyi angoltudásuk. Én megkedveltem ezt a játékot és várom a kiegészítőket hozzá :)

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.