London Dread


Játékidő90  Játékosszám2-4
( 4 játékossal a legjobb )

Szerző:
Asger Johansen

Kiadó: Grey Fox Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Kooperatív, Nyomozós, Realtime - Valósidejű játék
 
15490,- Ft
Azonnal kapható

Röviden a játékról, játékismertető


Ebben a csodálatosan összerakott kooperációs játékban a viktoriánus kori Angliába látogatunk el, amikor a technológia és a társadalom egyszerre kezdi meg robbanásszerű átalakulását és átváltozik a városi atmoszféra egy sokkal misztikusabb, rejtélyesebb és veszélyesebb Londonná, mint amit manapság ismerünk.

A játék által szolgáltatott történeteken kell végigmennünk, mint nyomozók és rendfenntartók, egyre mélyebbre és mélyebbre ásva magunkat a horrorisztikus revelációkon keresztül, mely minden esetben egy egyedi, katartikus végződéshez fog elkalauzolni minket.. már akik túlélik addig.

Tovább növeli az izgalmat, hogy a játék egy ingyen letölthető applikációval jön, ami egy időzítőt, sztori specifikus hangokat és szöveget tartalmaz. Ennek a segítségével láthatják át nyomozóink, hogy mikor mennyi idejük maradt egy-egy akcióra vagy cselekvésre, illetve, hogy mennyi időt kéne hagyni a nyomozótársaknak.

A játék két fázisra van bontva, vagy ahogy a London Dread fogalmaz; két fejezetre.

1 – Planning Phase (Tervezés/készülés fázis)

Az applikáció által adott időzítő csak ebben a fázisban ketyeg. Itt van lehetőségünk olyan mélyre menni a londoni intrikákban, amennyire csak tudunk. Pletykák, rejtélyek, gyilkosságok és gyanúsítások tárházában kell kiszűrnünk a lényeges és fontos információkat, melyek felhasználásával előrevisszük a történetet és minden nyom megtalálásával nyomozótársainknak is könnyítjük a helyzetét.

2 – Story Phase (Kivitelezési/Történeti fázis)

Immáron nincs időkorlát ebben a szakaszában a játéknak és egészen megváltozik ezáltal a menet is; végigmehetünk azokon az ötleteinken és teóriáinkon, melyeket az előző fázisban állítottunk fel. Kihívásokon kell átvergődnünk, ellenlábasokat kell kijátszanunk és mindennél fontosabban: össze kell dolgoznunk az ellenünk összegyűlő gonosz emberek és még talán néhány természetfeletti dolog ellen is.

Eme fúzió végeredménye egy igazán megfogó, egyszerre izgalmas és drámai élmény, mely után nagy eséllyel az újbóli végigjátszás átgondolásán fogjuk kapni magunkat, terveket szőve, szövetségeseket gyűjtve és álmokat elképzelve.

Ti vajon hogyan fogjátok átvészelni a ködös London veszélyes utcáit és kígyózó sikátorait ebben a mesteri társasjátékban?



Vélemények:

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.