Cottage Garden (Virágoskert)


Játékidő60 perc  Játékosszám1-4  (3 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Uwe Rosenberg

Kiadó: Blackrock Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Közepesen nehéz, Gazdasági stratégia, Családi játék
 
10990,- Ft
Várható: 20-30 nap

Röviden a játékról, játékismertető


Gondoltad volna, hogy lehet ötvözni a társaiddal való izgalmas versengést valami olyan nyugtató tevékenységgel, mint például a kertészkedés?
A Cottage Garden pont erről szól, melyet az Agricola, a Patchwork és a Feast for Odin neves alkotója, Uwe Rosenberg rakott össze és valósított meg. Feladataink közé tartozik új virágparcellák létrehozása, a termőföld ápolása és természetesen a gonosz kertész elkerülése, aki mit sem szeretne jobban, mint belekontárkodni a munkánkba.
Bónusz pontokat gyűjtünk, aratunk és eladjuk terméseinket ebben a békés, családbarát játékban, ahol a hangsúly az alkotáson, ültetésen van és nem a háborúkon és romboláson.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Toldi Gábor
Dátum: 2017-02-14 12:01:43

A családban nagy sikere volt annak idején a Patchwork-nek. Latolgattuk is, hogy hogyan lehetne ebből egy 3-4 fő számára is érdekes játékot készíteni. Bár nem egészen erre a stílusra és megoldásra számítottunk, azonban panaszra nincs okunk. Sőt. Egy remekbe szabott kis játékot kaptunk, ami még meditatívabb - kiváltképpen jó zenével -, mint a korábbi játék.

A játék ideje nagyon jól meghatározott. 2, 3 és 4 esetén is nagyjából ugyan olyan hosszú a játék idő. Ugyan ez elmondható a pontozási rendszerről. Nincs kiemelkedő győzelem. A pontok szépen egyenletesen oszlanak el a játékosok között. A néhány pont különbség és az alkotás élménye pedig nem okoz csalódottságot. Idáig Nálunk mindig mindenki jókedvűen állt fel az asztal mellől az eredménytől függetlenül.

Jó magam csak ajánlani tudom ezt a szépen komponált, a tartalom-forma egységét nagyszerűen megvalósító családi játékot. Igazi míves munka.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.