Through the Ages - Korokon át (magyar, második kiadás)


Játékidő240  Játékosszám2-4
( 2 játékossal a legjobb )

Szerző:
Vlaada Chvatil

Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Címkék: Összetett stratégia, Történelmi, Ketten és többen is játszható, Gazdálkodás, Top25
 
14490,- Ft
Azonnal kapható

Röviden a játékról, játékismertető


Kezdetben csak egy kis törzsed van, és az akarat, hogy hatalmas civilizációt építs. Terjeszkedj, építs farmokat és bányákat, hogy megszerezd a városaid felépítéséhez szükséges nyersanyagokat. Ezzel megteremtheted a technológiai fejlődés, a jobb kormányzat és a hihetetlen csodák alapjait. Válassz bölcs vezetőket, akiknek öröksége a nagyság felé tereli néped. Erősítsd hadseregedet, hogy megvédd határaidat és új területeket foglalhass el. És formáld a történelmet politikai képességeiddel saját kedvedre.
Erős gazdaság, fejlett technológia, boldog emberek, felvilágosult kormányzat, erős hadsereg – a civilizációdnak sok területen kell helyt állnia. Lehetsz kimagasló némelyikben, de egyiket sem hanyagolhatod el. Igazítsd stratégiádat a játék által kínált lehetőségekhez. Ellenfeleid a háború és a politika területén próbálnak majd föléd kerekedni, ne feledkezz hát meg a védelemről. És az élet apró örömeit is tartsd szem előtt, hiszen a győztes a legmagasabb kultúrával rendelkező civilizáció lesz.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Tiba Roland
Dátum: 2016-06-14 09:36:31

(ide is bekopizom biztos ami biztos :) )
Csak szuperlatívuszokban tudok írni erről a játékról. Az első (najó talán a GoT Second Edition mellett) aminél TÉNYLEG megéri 3-4 órát ülni a játék felett. Nagyon eltalálták a mechanikáját, az összes kártyát újraértékelték az előző verzióból (állítólag 10.000 online játékot elemeztek), szóval balance problémával nemhiszem, hogy bárki is találkozni fog. A hadászatot és a kultúrális/tudományos fejlődést is nagyon jól megvalósította Vlada bácsi. Érződik végig a játék folyamán, hogy egy birodalmat építesz fel. Féltem tőle az elején, hogy nem fog teljes élményt adni a tábla hiánya (mivel a játék csak kártyákból és pár trackerből áll), de egyáltalán semmi hiányérzetet nem tapasztaltunk sem játék közben sem utána:).

Akinek esetleg megvan a Sid Meier's Civilization társas (FFG), javaslom szabaduljon meg tőle minél gyorsabban, és szerezze be ezt. Nem fogja megbánni. :)

Értékelés:

írta Kőszegi Tamás
Dátum: 2016-12-30 17:21:24

Nagyon tetszik a játék, számomra szinte tökéletes. Egyetlen dolgot változtatok csak a szabályokon: a teljes játék végén a kiértékelésnél a kúltúrapontok mellett minden más pontot is fegyelembe veszek mint ahogy azt az első játékhoz tartozó útmutató is írja. Így a játék legvégéig nem lehet látni biztosan hogy ki lesz a győztes és emiatt az utolsó percig izgalmas tud lenni.
A játék nagyon hosszú, a 4 órás időtartam reális. Ellenben végig leköt és nagyon izgalmas a sokféle választási és tervezési lehetőség miatt.Csak ajánlani tudom.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.