A Téboly Nagykönyve (The Big Book of Madness)

Használt társas

Játékidő90 perc  Játékosszám2-5  (3 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Maxime Rambourg

Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Címkék: Fantasy, Kooperatív, Ketten és többen is játszható, Kártyajáték, Pakliépítő, Iello magyar megjelenés
9990,- Ft
8991,- Ft
Kikölcsönözve, átmenetileg nem rendelhető

Röviden a játékról, játékismertető


Az Elemi Egyetem hallgatói, a világ legnagyobb varázslói… lesznek… ha elvégzik a sok szemeszteres képzést. De hát kinek van ideje éveket várni a hatalom megszerzéséig? Nyílt titok, hogy az egyetem alagsorában található a világ legnagyobb okkult könyvtára, ahol a Téboly Nagykönyvét is őrzik. Ha hinni lehet a legendáknak, aki kinyitja ezt a grimoiret, páratlan varázserőre tehet szert!

Első éves varázslástan hallgatók kis csapata így is tett… ám abban a pillanatban megértették:
A hatalom eléréséhez vezető rövidebb út valójában nem létezik!

A Téboly Nagykönyve, egy kooperatív társasjáték, amiben vállt-vállnak vetve kell a játékosoknak megküzdenie a varázskönyv lapjai közül előtörő szörnyek sokaságával. A győzelemhez egyre erősebb varázslatokat kell tanulniuk, meg kell szabadulniuk az elméjüket – és személyes paklijukat – megrontó őrületkártyáktól, valamint le kell győzzék minden szörnyek leghatalmasabbikát!

A játék alapvetően egy pakli-építő mechanizmust használ, de különlegessé teszi a játékot, hogy nem feltétlenül a pakli mihamarabbi újrakeverése a legjobb stratégia. Mindenkinek meg kell találni a középutat egy erős lapokat használó, de mégsem túl gyors pakli között. Az előkészítés alatti véletlen faktor, valamint az állítható nehézség segíti az újrajátszhatóságot, így a játék mindig megújuló kihívásokat fog nyújtani, a veterán „gémereknek” és a modern társasjátékok világa felé csak újabban kacsintgató játékosok számára egyaránt.

A Téboly Nagykönyve társasjáték tartalma:

 • 48 Átokkártya
 • 35 Őrületkártya
 • 136 Elemkártya (Tűz, Víz, Föld és Levegő)
 • 56 Varázskártya
 • 8 Varázslótábla
 • 17 Könyvkártya
 • 1 Idézésjelölő
 • 1 Aktívjátékos-jelölő
 • 16 Elemjelölő
 • 1 játéktábla
 • 1 játékszabály

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Murányi Ákos Pál
Dátum: 2017-09-26 09:25:50

Nekem nagyon tetszik ez a komplexebb játék. Még csak mostanában kezdtem bele a modernebb játékokba, amik nem Gazdálkodj okosan vagy Ki nevet a végén? típusú ősök.
A szabálykönyv eléggé kifogott rajtunk, szerintem itt-ott nem sikerült egyértelműre megfogalmazni a dolgokat, youtube-os gameplay videókat is kellett hozzá néznünk, amiből magyar nyelvű nincs sajna.
Viszont most, hogy már világosak a teendők, nagy izgalommal ülök le ezzel játszani, ha sikerül csapatot gyűjtenem.
Kooperatív volta miatt, valóban nem versengésről van szó, akik a másik legyőzését és a szólógyőzelmet szeretik csak, azoknak nem ajánlott. Közös taktikázásról és folytonos kommunikációról van szó, ezért is örülök én! :)

Értékelés:

írta Endrődi Máté
Dátum: 2017-09-27 13:29:17

A játék kivitelezése és designja kifogástalan és gyönyörű. Sajnos ezenkívül mi sok jót nem tapasztaltunk a játékkal kapcsolatban :(.

A játék ki-elpakolása több időbe telik, mint amit egy ilyen szintű játék igényelne. A tény, hogy a le nem győzött szörnyek büntetései nem nehezítik kifejezetten a játékot, sőt van amikor még "segítenek" is, ezáltal értelmetlenné téve 50 percnyi kártya húzást-rakást, elég kiábrándító.

Ettől függetlenül jó bevezető játék azoknak, akik először próbálnak ki ilyen jellegű kooperatív játékot.

Értékelés:

írta Kerek Attila
Dátum: 2017-11-05 18:47:49

Mi nagyon elszórakoztunk ezzel a játékkal, felettébb kihívásokkal teli! Hardcore gamereknek ajánlom.
Az alap szabályok megértése nem telik sok időbe, azonban kialakulhatnak olyan helyzetek az átoklapok valamint a szörnyek randomizálásával is, amik elég erőteljesen meg tudják szorongatni és kétségbe ejteni a játékosokat.
Az előző kommentelőtől kérdeznénk, hogy biztos mindent a szabályoknak megfelelően játszottatok? :D

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.