A Feast For Odin

Használt társas

Játékidő100-120 perc  Játékosszám1-4  (3 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Uwe Rosenberg

Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Címkék: Történelmi, Ketten és többen is játszható, Gazdasági stratégia
28990,- Ft
26091,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Stratégiai játék, de kicsit másképp! A Feast For Odin a vikingek életének egy másik igen erős aspektusát mutatja be a játék. Az étkezést. A cél, hogy minél bőségesebb lakomát hozzunk össze Odin dicsőségére, azonban ehhez rengeteg mindenre lesz szükségünk. Föl kel fedezni új területeket, ott el kell ejteni a vadat, gyűjtögetni kell, fejleszteni a különböző épületeket, amik mind-mind hasznukra lesznek majd a célunk elérésének érdekében.

A játék tervezőjének neve önmagában elég garancia a minőséghez. Ha ehhez még hozzá vesszük a játék súlyát, ami a Cavernáéval vetekszik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ismét egy remek játékot kaphatunk majd a pénzünkért.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Zehetmayer Gábor
Dátum: 2016-10-28 09:16:29

Huh, hát nem is tudom. Feleslegesen túlbonyolított, 61(!!!) akciólehetőséggel rendelkező, de igazából egyáltalán nem nehéz játék. Főleg, hogy van olyan akció, ami épp csak egy nagyon picivel másabb, mint a mellette lévő... Arra viszont pont elég, hogy szinte totál átláthatatlan legyen és elvessz a részletekben. Nekem ez a fajta csontszáraz euró nem az esetem, totál lélektelen lapkapakolgatás az egész. Hiányzott belőle Odin, a vikingek és a lakoma is. A bálnavadászatot egy pillanatra nem lehet átérezni, a dobókocka konkrétan egy vicc egy ilyen szintű játékban. Ráadásul a több száz lap is totál értelmetlen benne, hatalmas véletlenszerűséget generál, főleg, hogy alig párat húzol az egész játék során, valamint konkrétan eggyel kezdesz a játék elején. Uwe nem tud kibújni a bőréből és még etetés is van. Itt mondjuk egyáltalán nem frusztráló, mindig lehet teljesíteni, mert több lehetőség is van rá, nem akkora a nyomás, mint az Agricolában.

Összességében nem bánom, hogy kipróbáltam, de tényleg csomó felesleges dolog van benne. A szigeteket és a házakat simán ki lehetne venni 200 darab lappal és úgy egy tucat akcióval egyetemben, máris élvezetesebb lenne szerintem sokak számára a játék. Aztán jöhetne kiegként, vagy akárhogy annak, aki tovább akarja bonyolítani a semmit. Így most azt érzem, hogy 2 év múlva jön belőle a családi verzió normális áron, a fenti "korlátozásokkal".

Értékelés:

írta Benke Balázs
Dátum: 2017-01-09 12:15:16

Nem értek egyet az előttem szólóval! A játék szerintem fantasztikus. A 200 kártyának és a rengeteg lehetőségnek köszönhetően nincs két egyforma parti.
Hatalmas az újrajátszhatósága ennek a csodálatos játéknak!
Emellett rendkívül tematikus, tökéletesen lefedi és visszaadja a viking korszakot. Vadászat, fosztogatás, felfedezés... Kincsek, háziállatok, hajók...
A szerencse szerepe minimális, minden a játékosok döntésén múlik. A kártyák inkább csak "terelik" a játékost bizonyos irányba, de nem kényszerítenek rá semmit.
Abszolút 5 csillagos! Az egyik legjobb játék, amit ismerek!

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.