Android: Netrunner LCG

Használt társas

Játékidő60 perc  Játékosszám2

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Richard Garfield
Lukas Litzsinger

Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2012
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Android: Netrunner LCG játékok
Címkék: Sci-fi, Kártyajáték, Csak ketten játszható, Hosszú játék, LCG, Közepesen nehéz, Android, Számítógép játékosoknak
11490,- Ft
8043,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Az Android és az Infiltration társasjátékok világán játszódó kétszemélyes kártyajáték. Az egyik játékos egy nagyvállalatot irányít, míg a másik egy magányos "Netrunnert".
Richard Garfield korábbi Netrunner játékának újra feldolgozása, immár LCG-ként hangulatos sci-fi környezetben.

Egy újabb LCG

Az FFG egyre ontja magából az újabb és újabb gyűjtögetős kártyajátékokat. Ezúttal egy az Android társasjáték világán játszódó, különböző cégek, és az azokat feltörni akaró hekkerek küzdelmét elmesélő változatról van szó. Egy kétszemélyes játékról van szó, amely aszimmetrikus volta miatt kitűnik a többi LCG közül. Az egyik játékos egy céget irányít, a másik pedig egy hekkert, akinek a világ legértékesebb kincsére van szüksége: információra.

A cég, és a hekker
A már említett két fél teljesen különböző játékstílust igényel. A céget irányító játékos feladata az, hogy védelmi programokat telepítsen, és megakadályozza a támadót, hogy megszerezze a számára szükséges adatokat. Ennek elérése érdekében védelmeket reprezentáló lapokat játszik ki lefelé fordítva, így a hekker sohasem lehet biztos benne, hogy mi vár rá a következő feltört tűzfal mögött. Csak amikor odaér, akkor fordíthatja fel az adott lapot, és ekkor hajtódnak végre a számára általában negatív következményekkel járó események. A céget irányító játékos győz, ha összegyűjti a szükséges mennyiségű Agendapontot, vagy elegendő sebzést kioszt a hekkernek. Emellett a hekker feladata feltörni az útjába kerülő falakat, és megszereznie időben a szükséges információkat.

A szerencse szerepe
Ha a teljesen aszimmetrikus paklik nem bizonyulnának elégnek, nézzük meg a többit, ami megkülönbözteti ezt a játékot a többi gyűjtögetős kártyajátéktól. A szerencse szerepét megpróbálja lecsökkenteni, amennyire csak lehet. Igen, ez talán furának tűnhet egy kártyajátéknál, de egy érdekes szabállyal mégis képesek voltak rá. A hekker körének kezdetén 4 akcióval rendelkezik, amit különböző cselekedetek végrehajtására fordíthat. És ezen akciók egyike a laphúzás. Túl sok jó lap van a kezedben, és bánod, hogy nem játszhatsz ki többet egyszerre? Ne húzz ebben a körben, hanem csak lapokat játssz ki! Máskor az az eset áll elő, hogy nem tudsz kijátszani egy lapot sem? Akkor most húzz több lapot. Egy ilyen egyszerű szabállyal sikerült elérniük, hogy kevésbé legyen fájó, ha nincsenek használható lapok a játékos kezében.

Interakció
A szerencse csökkentésén kívül növelték az interakciót a játékosok között, egy kis blöfföléssel kiegészítve azt. A hekker sohasem lehet biztos, hogy vajon a következő lapnál megtalálja-e, amit keres, vagy csak egy újabb csapda várja, amelyet a cég szakemberei állítottak a számára. Más játékokban előfordulhat, hogy egy-egy vereség után a játékos nem tud rájönni, mit csinált rosszul, mert rajta kívülálló okok okozták vesztét. Itt ez nem fog előfordulni. A vereséget mindenki csak saját magának köszönheti, és a legközelebbi próbálkozásra tanulhat belőle.

Pakliépítés
A pakliépítést is egy újabb szintre emelték az FFG-nél. Nem csak azt korlátozták, hogy egy-egy pakli 3 azonos lapot tartalmazhat, hanem ezen kívül a cég paklijának egyéb megkötései is vannak. Minden egyes lap rendelkezik egy úgynevezett Loyalty pontszámmal, ami 0-tól 5-ig terjedő értéket vehet fel, és a pakli összesen 15 pontnyi lapot tartalmazhat. Vagyis léteznek igazán erős lapok, amelyekből mégsem tudunk túl sokat használni. Ezzel a változtatással kevésbé várható, hogy egyes lapokat kitiltanak például versenyekről, hiszen az erős lapok csak korlátozott számban kerülhetnek a paklikba. Ez egy kiváló újítás azon LCG rajongók számára, akik félnek a játék egyensúlyának megdőlésétől.

Konklúzió
Elég sok újdonság került a játékba ahhoz, hogy még mindig azt mondjuk: Még akkor is érdemes lehet kipróbálni a játékot, ha valaki az összes többi LCG-t ismeri, és szereti, s mégis, olyannak, aki csak most ismerkedik a pakliépítéssel, illetve az LCG / CCG műfajjal, talán nem ajánlott, mivel az eddigiekhez képest egy kissé bonyolultabb szabályrendszerrel rendelkezik. Az aszimmetrikus felekhez tartozó szabályok, a pakliépítés további szigorítása, és a rengeteg játékbeli kulcsszó használata miatt a formátummal már valamennyire ismeretségben levő játékosoknak ajánlott.


Pozitívumok:
- Aszimmetrikus, kiegyensúlyozott felek
- Szerencse szerepének csökkenése
- Interakció
- Pakliépítés szigorítása

Negatívumok:
- Egyelőre még 2-nél több játékos nem játszhatja
- Bonyolult kulcsszó-rendszer
- Két céges, illetve két hekker paklit összeállító játékos értelemszerűen nem tud játszani egymás ellenPapdeák Jánosnak köszönhetően ide kattintva megtekinthetsz egy magyar fordítást a "szótár" és "alapok" részekről.Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Patkós Ferenc
Dátum: 2013-01-29 17:06:50

A cyberpunk mindig is a nagy kedvenceim közé tartozott, gondoltam, teszek ezzel is egy próbát. A kölcsönzésből hamar kiderült, hogy vásárlás lesz...

Az aszimmetrikus játékmód és a kis blöffölgetések remekül illenek a játékba. A hangulatot nagyon jól sikerült megragadni. Már az alapdobozzal is számtalan játékot lehet játszani anélkül, hogy megunnátok. A képek talán nem a legszebbek, de ehhez a világhoz illik ez a stílus. A szabályokkal lehet gond az első egy-két órában, de utána többet nem fogjátok elővenni a füzetet.
Pozitívumként még megemlíteném, hogy hamar össze lehet állítani egy paklit, és egy játék ritkán tart félóránál tovább. Gyorsan le lehet játszani a visszavágót, akár oldalt is váltva.
A játék hátránya, hogy LCG, így nem kíméli a pénztárcát. Igaz, ezzel együtt garantált az évekig tartó támogatás a kiadó részéről.

Én nem bántam meg a vételt.

Értékelés:

írta Kárpáti Miklós
Dátum: 2013-06-14 14:25:59

Nagyon változatos, rendkívül kreatívan elkészített játék. Ez nem az egyszerű ökölharcok, hanem a kemény taktika játéka. A pakliépítés itt a legvéresebb, a szerencse szerepe majdnem a nullával egyenlő. Végig nagyon ott kell lenni, általában a menet háromnegyedénél sem lehet tudni ki győz. LCG-ben a legtaktikusabb, épp ezért a legnehezebb játék. Kezdőknek, és angolul alig beszélőknek nem ajánlott, mindenki másnak annál inkább!!

Értékelés:

írta Szafner Gábor
Dátum: 2013-08-12 15:45:24

Elkepesztoen hangulatos es komplex jatek, ugyan sokat meg nem jatszottunk, de nagyon sok a variacio, es mar fenem is a fogam par kiegre. :-)
Nem mondanam, hogy tul bonyolult a nyelvhasznalata, konnyen elmagyarazhato a szabaly is. Corporate pakli osszeallitasa kicsit maceras, sokat kell kozben szamolni, sok szempontot szem elott tartani, de ettol talan meg izgalmasabb a pakliepites. Ajanlom minden cyberpunk rajongonak es a taktikai kartyak imadoinak.

Értékelés:

írta törölve
Dátum: 2014-04-08 19:49:38

Üdv!

Nem ez volt az első kártyajátékunk, viszont ez volt az első LCG-nk - nem bántuk meg.
- A szabálykönyv részletes, hosszú, tele van gyönyörű grafikákkal, magyarázó ábrákkal és színesítő szövegekkel, sőt, a kiadó honlapján van egy jó kis animált oktatóvideó is.
- A kártyák nagyon szépek, baromi jól néznek ki, de a rajzok sokszor nem korrelálnak a kártya funkciójával, eleinte minden alkalommal el kell olvasni, hogy miről is van szó. A papír minősége sztenderd, mi (majdnem) egyből vettünk rá védőfóliát, mert nagyjából 10 játék után megjelentek az első sérülések.
- A tokenek hozzák az elvárható minőséget, mi hiányoltunk pár zárható tasakot, hogy ne kelljen mindent ömleszteni a dobozba. (50 Ft plusz beruházással azért ez orvosolható.)
- A doboz kialakítása is kicsit balszerencsés, nincsenek benne külön rekeszek, így minden összekeveredik. (Olyannyira, hogy mi csináltunk hozzá rekeszeket.)
- A szabályok nem egyszerűek, de nincs olyan rengeteg belőlük, és miután játszottunk pár menetet, nagyon is logikussá válnak.
- Az asszimetrikus játékmód miatt az "oldalcsere" kicsit időigényes a pakliépítgetés miatt, de egy LCG-nek ez (is) adja a báját.
- A kiegészítők is jók, már van egy pár nekünk, és kell is, mert az alap lapokból csak pár jól működő pakilt tudtunk összerakni. (Mindezzel együtt talán a Netrunner tartja eddig a legalacsonybb >>ráfordított pénz / játékkal eltöltött órák<< hányadost. )
- Nekem kicsit hiányzott az ellenfél körében való reakció jellegű cselekvés (bár a játék egyensúlyát valószínűleg felborítaná), és egy kicsit több játékosok közötti interakció.
- Egy pakli összerakása kb 1 óra (hacsak nem ismerjük az összes lapot fejből), egy játék is nagyjából 45-60 perc, szóval erre azért rá kell szánni az időt.

Értékelés:

írta Virágh Zoltán
Dátum: 2014-12-19 20:26:57

Kifejezetten tetszik, hogy ennyire összetett, és kapásból több divízió közül is választhatunk.

Több kör után alig várom, hogy megépítsem kiegészítőkből a legkeményebb paklit Runner oldalon.

Remélem kellően elterjed hazánkban, és beindulnak a versenyek is.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


 
11990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kiegészítők:


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban
 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltbanNem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap
Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e 
4590,- Ft
Várható: 20-30 napNem rendelhető,
Gyártása végleg megszűnt


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltbanNem rendelhető,
Gyártása végleg megszűntNem rendelhető,
Gyártása végleg megszűntNem rendelhető,
Gyártása végleg megszűnt 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltbanNem rendelhető,
nem tudjuk lesz-eNem rendelhető, nem tudjuk lesz-e


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap
 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap
 
4590,- Ft
Várható 20-30 nap


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Várható 20-30 nap


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
12490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban
 
4590,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
4590,- Ft
Előrendelhető,
várható:
2018-02-22


 
4590,- Ft
Előrendelhető,
várható:
2018-03-29