Az összes ...

Újdonság

Hamarosan kapható

Újra kapható

Hírlevél
Társasjáték kalauz!
Iratkozz fel most
és töltsd le ingyen!

 Vezetéknév:

 Keresztnév:*

 E-mail cím:*


Az év játéka

BGG Top 8

Kalandozás a Rizikóval

Dátum: 2014-03-24

Gondolom szinte mindenki hallott már az egyik legismertebb és legelterjedtebb harci stratégiai játékról, a Rizikóról. Ebben a játékban seregeket toborozva kell meghódítanod a világot, miközben próbálod titkos célodat is teljesíteni.
A vélemények igen megoszlóak, hiszen a csata kockadobáson és kártyákon múlik, ezért kimondottan nagy a szerencse szerepe. Ettől függetlenül óriási rajongó tábora van, ezért is adnak ki évről évre egyre több változatot.
Nemcsak az alapjátékból készült több fajta (Modern idők, A világ meghódítása, Szemtől szemben), hanem a témát is folyamatosan feldolgozzák (Godstorm, Legacy, 2210 AD).

Ebben a cikkben 3 új téma változatot szeretnénk bemutatni, ezek pedig a Risk - Star Wars, Starcraft és Lord of the Rings változatai.

Miben más, mint az eredeti?

Risk - Star Wars
Ebben a Rizikóban 3 frakciót irányíthatsz, melyeknek mind-mind más céljuk van a játékban:
- A Lázadók feladata megtalálni és megölni a Császárt, aki az egyik Birodalmi bázison bujkál.
- A Birodalom feladata az összes Lázadó erő kiirtása.
- A Huttok célja, hogy a 13 erőforrás bolygóból tízet fennhatóságuk alatt tartsanak.

A Birodalom természetesen a Halálcsillagot használva fog terrorizálni mindenkit, míg a Lázadók Birodalmi bázisokat megtámadva növelhetik Erejüket. A filmből ismert karakterek frakciókártyákkal kerülnek majd a játékba, segítve a harcolókat. A csatákat űrhajókkal is meg lehet majd támogatni.
A doboz két Halálcsillagot és 5 játékos számára elegendő figurát tartalmaz. Az eredeti Rizikót megspékelték Űrhajókkal, az Erővel és a speciális kártyák használatával.

Risk - Starcraft
Pusztul a Koprulu szektor. Neked kell megvédened! Kiket választasz? A fejlett és misztikus Protoss-szokat, a robosztus és kitartó Terran-eket vagy a falánk Zerg sereget?
A számítógépes játékon alapuló Rizikóban, szintén három fajjal játszhatsz - Terran, Zerg, Protoss. Seregeiddel különböző területeket kell megszerezned. Az eredményes csata érdekében a harci kockadobást speciális kártyákkal lehet megtámogatni.

Ebben a Rizikó változatban 4 féle játékmód közül választhatsz:
- Alapkiképzés (3-6 fő) egy felállított kezdő térképen kell célokat elérnetek (pl. bizonyos területek irányítása, 10 terület megszerzése 1 kör alatt stb.)
- Parancsnoki szoba (3-6 fő) az alapkiképzéshez hasonló, de itt a játékosok állítják össze a térképet és értékes kristálybányákat meg saját seregeiket helyeznek el rajta.
- Teljes dominancia (2-6 fő) talán ez a verzió áll a legközelebb az eredeti Rizikóhoz - cél, hogy egyetlen játékos uralja az egész térképet.
- Csapatjáték (4-6 fő) a Parancsnoki szoba variánsa, 2-2 vagy 3-3 ellen játszható.

Risk - The Lord of the Rings
Ebben a változatban természetesen Középföldét kell meghódítanod, így a térkép és a seregek is ennek megfelelőek lesznek. Találkozni fogsz ismerős karakterekkel, vezérekkel és küldetésekkel. Te döntöd el, hogy a Sötétség erőinek oldalán vagy a Hősök oldalán harcolsz majd. Válassz sereget és irány a harcmező. Teljesíts küldetéseket, fejleszd légióidat és akadályozd ellenfeleid.
A Gyűrű Szövetsége minden körrel eggyel közelebb kerül Mordor földjéhez és a Végzet hegyéhez, ezért gyorsan kell cselekedned mielőtt a Gyűrű megsemmisül és a világ sorsa örökre megpecsételődik. Ez egy kockadobáson alapuló “fix-körös” játékot eredményez, így nem lehet sokáig tétovázni.

Kiknek ajánljuk?
Ezek a változatok ügyesen feldobják az eredeti játékot - új szabályok, egységek, térképek - mégis hozzák a hamisíthatatlan Rizikó hangulatot. Ha szeretted a Rizikót és rajnogsz a Starcraft-ért, Start Wars-ért vagy a Gyűrűk Uráért, akkor mindenképp próbáld ki ezeket a változatokat is. Ha eddig nem szeretted a Rizikót, akkor lehet, hogy az új világok által most majd kedvet kapsz hozzá!Címkék: WarCraft, StarCraft