Szellemlovas web-bolt - View Hir

Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Akciós antikvár könyvek 30% kedvezménnyel
Akciós antikvár könyvek 50% kedvezménnyel
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


SFF megjelenések a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Dátum: 2017-04-20

Idén április 20-23-a között 24. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Az idei év díszvendég írója Orhan Pamuk Nobel-díjas író, a díszvendég országok pedig Csehország, Lengyelország és Szlovákia lesznek.
De ami most minket a leginkább érdekel, hogy milyen kötetekkel tudunk örömet szerezni magunknak. Vagy másnak.

Agave

Az Agave-s srácok nem bízták a véletlenre: rögtön nyolc könyvvel csábítanak át minket a sötét oldalra. Az egyik Neil Gaiman könyvének, az Amerikai isteneknek új kiadása, ami az április 30-án induló sorozat apropóján új borítót kapott.
Ben H. Winters könyve, a Földalatti légitársaság egy olyan Amerikába kalauzol el minket, ahol a polgárháború nem történt meg, és a rabszolgatartás még mindig legális. Főszereplőnk egy az Egyesült Államok szolgálatában álló fejvadász, akinek legújabb feladata egy szökevény kézrekerítése, ám az üldözés során olyan információk jutnak a birtokába, amelyek az egész ország jövőjét megváltoztathatják.
Az év egyik legeredetibb regényének mondott könyve Jeff Vandermeer tollából került ki. A Borne-ban egy lány és egy biotech cégtől kiszabadult teremtmény között alakul ki szoros kötelék egy olyan világban, ahol az ilyen kapcsolatok könnyen az ember életébe kerülhetnek. Christopher Moore kedvelői bizonyára örömmel hallják, hogy nemcsak a Mocskos meló került újra kiadásra, hanem 4 év várakozás után megjelenik a sorozat második része, a Lestrapált lelkek. Ha már a sorozatoknál tartunk, John Scalzi a Vének háborúja-sorozat befejezése után egy új űropera-sorozatba kezdett, amelynek első része Az összeomló birodalom. Egy teljesen új világban megkapjuk a jól bevált receptet: űrutazás, politika és űrháború, de most egy lazább, poénosabb körítéssel van tálalva.
Megrendült királyságok című sorozatának első részével, a Lángvetővel debütál Magyarországon Cinda Williams Chima. Az írónő külföldön már hatalmas sikernek örvend, a kiadó szerint a most megjelenő könyv is tartalmaz mindent, ami egy remek fantasyhez kell.
Nyolc év után László Zoltán a Távolvíz című regényével tér vissza a scfi-fi műfajhoz. A kiadó szerint: „A Távolvíz több évnyi komoly munka eredménye egy idegen fajjal és lassú időgépekkel, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit fogtok gondolni róla.”

Gabo

A Gabo kiadó gondozásában jelenik meg Seth Dickinson könyve a Kormorán Baru, az áruló. A fiatal amerikai írónak ez az epikus geopolitikai fantasy az első regénye, eddig novellái jelentek meg különböző folyóiratokban.
Jonathan Strahan a tavalyi siker után idén 28 novellát gyűjtött össze nekünk Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017 című antológiájában. A szerzők között szerepel többek között Joe Abercombie, Naomi Novik, Seth Dickinson és Paolo Bacigalupi.
Charlie N. Holmberg A papírmágus című könyvével is találkozhatunk majd a könyvfesztiválon. A YA-regényben Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna lehet a papírnak egyáltalán?

Delta Vision

Az Idő Kereke sorozat részei 2011 óta folyamatosan jelennek meg új kiadásban. Idén Robert Jordan művének a 11. része, az Álmok tőre I-II.jelenik meg két kötetben.
Nem sokkal a Könyvfesztivál előtt jött ki Salvatore legújabb magyarul megjelent könyve, A vastörpe bosszúja. Mert Drizzt Do’Urden történeteiből sosem elég.

Fumax

Ha valakinek tetszett Chuck Wendig Vészmadarak című könyve, biztos örömmel hallja, hogy kiadják a második részt Halálmadarak címmel. Miriam Black médiumi képességeivel ezúttal egy jövőbeli sorozatgyilkos nyomára bukkan. Már nem csak rengeteg lány élete múlik rajta: a vadászból is hamar préda lesz.
A thrillerek kedvelőinek figyelmébe ajánljuk Josh Malerman Ház a tó mélyén című könyvét. Két fiatal egy mesés otthonra talál a tó fenekén és úgy döntenek, hogy birtokba veszik. Azonban kiderül, hogy attól, mert üres a ház, még nem biztos, hogy nincs tulajdonosa...

PlayOn

A The Witcher rajongóknak is hozott a nyuszi egy meglepetést, ugyanis Andrzej Sapkowski népszerű sorozatának hatodik része, a Fecsketorony is megtalálható lesz a standokon. Geralt és Yennefer Cirit után kutatnak, aki egy vénember segítségével próbál meg felépülni súlyos sérüléseiből, miközben társait halottnak hiszi. Ha már kijátszottad a játékot, de a könyveket még nem olvastad, akkor itt az ideje, hogy neki kezdj!

Tuan

A Bestia felemelkedése című sorozatnak is jön a folytatása. Rob Sanders Préda és ragadozó című regényében az orkok iszonyatos erejű fegyvereikkel egymás után pusztítják el az ember lakta bolygókat, ezzel pánikba taszítva az Impériumot. Vajon lesz valakinek elég ereje megállítani őket? Eric Nylund új Halo könyvben, Az Ónix szellemeiben egy ősi technológia kel életre az Ónix elhagyatott bolygóján, amit mind a Szövetség fajai és az UNSC is szeretne megszerezni, hogy megváltoztathassák a háború menetét.